Deseori, ajungem la dentist in momentul in care durerile au devenit insuportabile, cand pastilele nu-si mai fac efectul sau atunci cand activitatile obisnuite, precum mancatul, devine dificil. Mai mult decat atat, majoritatea pacientilor apeleaza prea tarziu la specialist, din cauza fricii irationale de dentist. Totusi, obiceiurile alimentare proaste si alte probleme dentare, pot duce la pierderea definitiva a unuia sau a mai multor dinti.
Daca treci printr-o astfel de experienta, stim ca nu poti zambi cu incredere si fara teama ca vei fi judecat. Medicina dentara a evoluat foarte mult pe parcursul anilor si a reusit sa vina in ajutorul pacientilor cu o solutie care poate sa le redea zambetul pe buze si viata obisnuita inapoi. Implanturile dentare, caci despre ele vorbim, sunt optiunea completa de restaurare a dintilor lipsa. Acestea nu sunt doar un tip de proteza dentara, ci ofera o inlocuire completa a radacinilor, pentru a preveni eventualele probleme.
Exista mai multe tipuri de implanturi dentare, care au ca scop inlocuirea radacinilor lipsa ale dintilor si care ofera pacientilor rezistenta si puterea necesara pentru o masticatie normala, fara probleme. Mai mult decat atat, acestea ajuta la prevenirea pierderii osoase si ajuta la sustinerea caracteristicilor faciale.
Tipuri de implanturi dentare
Pentru ca practicile dentistilor au evoluat odata cu tehnologia, in acest moment exista mai multe tipuri de implanturi dentare. Totusi, acestea se incadreaza intr-una dintre urmatoarele categorii:
1.Implanturi endostale: Cel mai utilizat tip de implant dentar este endostal. Uneori, aceste tipuri de implanturi dentare sunt folosite ca o alternativă la o punte sau proteza detașabilă. Implanturile endostal sunt sub forma unui surub si sunt plasate in mandibula. Pentru a mentine dintele de inlocuiere, acestea au o terminatie, ce iese prin gingie. Desigur, alegerea tipuri de implanturi dentare potrivite este dificila, insa medicul specialist va va indruma spre a o face pe cea mai buna. Implanturile endostale va ofera siguranta, deoarece sunt cele mai folosite pe piata larga. Mai mult decat atat, in piata larga sunt cunoscute ca fiind si cele mai stabile si naturale, astfel incat disconfortul sa fie minim si dumneavoastra sa nu simtiti ca aveti un dinte inlocuit.
2.Implanturi subperiostale: Acestea implanturi sunt folosite mai rar in zilele noastre. Medicii specialisti aleg aceste tipuri de implanturi in cazul persoanelor a caror mandibula are anumite probleme, ce nu poate sustine implanturi endostale. Aceste tipuri de implanturi dentare se plaseaza pe sau deasupra maxilarului și sub gingie.
Beneficii tipuri de implanturi dentare
Inafara faptului ca aceste tipuri de implanturi dentare va ofera o viata normala, in care va puteti bucura de orice aliment pe care doriti sa-l consumati, dar mai ales, sa zambiti fara probleme, acestea au multiple beneficii:
Arata la fel ca dintii naturali
Impreuna cu medicul specialist, vei face alegerea potrivita. Cele mai multe tipuri de implanturi dentare vin in marimi si culori diferite. Desigur, acestea pot fi personalizate in functie de nevoile si dorintele tale. Doar tu si medicul tau veti stii care sunt de fapt implanturile si care sunt dintii naturali.
Muscatura devine normala
Implanturile endostale sunt deseori alcatuite dintr-un surub din titan. Acest material inlocuieste radacina dintelui, fiind ancorate in maxilar. Mai mult decat atat, ele va ofera puterea necesara pentru a musca cu aceeasi forta ca si cu dintii naturali. Pentru ca aceste tipuri de implanturi dentare sunt fixate in partea de jos a gingiei si sunt fixate in mandibula, te poti bucura de o muscatura corecta.
Permite vorbirea naturală
In cazul protezelor dentare, vorbirea poate fi usor ingreunata, iar unele cuvinte pot fi distorsionate. Pentru ca ne dorim sa avem un rezultat cat mai natural, va recomandam sa apelati la implanturi dentare. Acestea ne permit rostirea cuvintelor in mod normal, datorita formei anatomice si metodei prin care sunt fixate in mandibula.
Cariile nu mai sunt o problema
La fel ca in cazul dintilor naturali, trebuie sa avem grija la igiena orala si cu cei artificiali. Chiar daca acestia nu ne pot provoca probleme, precum cariile, este posibil ca din cauza bacteriilor sa fie provocate anumite infectii.
Tipuri de implanturi dentare dupa dimensiuni
In functie de dimensiuni si de nevoile pacientului, putem regasi mai multe tipuri de implanturi dentare:
1.Mini-implanturi dentare:
- au o grosime intre 1.8-3 mm
- sunt foarte subtiri
- sunt utilizate in spatii inguste sau ca implanturi provizorii
2.Implanturi dentare clasice:
– au o grosime intre 3-5 mm
- sunt cele mai utilizate tipuri de implanturi dentale
- se folosesc si in cazul lucrarilor protetice
3.Implanturi dentare Fast & Fixed:
- se insereaza in zone anatomice cu os dur
- pot sustine un numar relativ mic de implanturi
4.Implanturi dentare zigomatice:
- au cele mai mari dimensiuni
- sunt recomandate atunci cand nu exista suficient os
Pentru ca medicul specialist este cel care decide ce tipuri de implant dentar ti se potriveste, te asteptam la clinica noastra, pentru o consultatie!
Tu stii care sunt principalele tipuri de implanturi dentare? - Smile Ambassador
[…] ceea ce priveste tipuri de implanturi dentare, trebuie sa stii ca exista doua categorii principalele: endostale si subperiostale. Implanturile […]