Estetica dentară

Fațetele dentare reprezintă o procedură minim invazivă de estetică dentară, prin care partea din față a dinților frontali este acoperită cu o suprafață rigidă, similară unui dinte sănătos, pentru ca diversele imperfecțiuni ale danturii naturale să fie acoperite.

Fațetele sunt foarte populare în domeniul esteticii dentare, fiind una dintre principalele activități desfășurate în această latură a stomatologiei.

Procedura poate schimba culoarea, poziția și chiar forma dinților, însă ea nu poate înlocui rezultatele obținute cu ajutorul unui aparat dentar. Este foarte importantă realizarea unui consult amănunțit al unui medic specialist, ce va decide utilitatea acesteia.

Intervenția presupune montarea permanentă pe dinți a unor fațete de grosimi variabile – de la 0,3 la 0,8 mm -, în nuanța aleasă de pacient împreună cu medicul. Acestea pot fi realizate din materiale compozite sau din ceramică.

Anterior aplicării fațetelor, se realizează o pregătire specială a dinților, precum și amprentarea lor, pentru a li se prelua conturul exact al dintelui. Înainte de începerea procedurii, pacienților le pot fi prezentate lucrări similare de fațetare ale altor pacienți și poate fi realizată o previzionare aproximativă a rezultatului final pe care propria procedură îl va oferi.

Montarea fațetelor dentare este complet nedureroasă și nu necesită anestezie, toate procedurile realizându-se în stratul superior al dinților – smalțul. Ulterior însă, fațetele necesită o îngrijire atentă, asemenea dinților naturali și controale bianuale la medicul stomatolog.

img

0799 039 039
Informații si programari

Bd. Primăverii, nr.39
Sector 1, București