Terapie și endodonție

Terapia dentară sau mai exact, terapia cariilor dentare presupune repararea urmărilor cauzate de cariile dentare sau de diverse traume ori afecțiuni suferite la nivelul cavității bucale. Orice astfel de eveniment poate avea efecte negative ample la nivelul danturii și este necesară intervenția unui medic specialist pentru ca acestea să fie eliminate sau limitate.

Endodonția se ocupă de diagnosticarea și tratarea părții interioare a dintelui, mai exact al afecțiunilor pulpei dentare.

Endodonția este menită să salveze rădăcinile dinților de la extracție, printr-un proces de curățare utilizat pentru a pregăti terenul pentru reconstrucția dintelui afectat. Extragerea nervului duce la insensibilizarea dintelui, fără însă a se pierde senzația de dinte natural.

img

Obturația de canal este o modalitate foarte eficientă de tratament stomatologic, realizată cu o foarte mare precizie și are o durată relativ scurtă de realizare, în unele cazuri putând fi realizată chiar într-o singură ședință. Rata de succes a acestui tratament este foarte crescută, iar nivelul de durere al procedurii este atent controlat. Ulterior tratamentului, dinții pot rămâne sensibili pentru o perioadă de câteva zile, însă senzația ar trebui să se diminueze câte puțin în fiecare zi.

Durata unei ședințe de endodonție este scurtă, însă este influențată de aspecte precum tipul dintelui, gravitatea afecțiunii sau existența unor lucrări anterioare. În cadrul tratamentului, dintele este dezinfectat, curățat, uscat și apoi obturat.

0799 039 039
Informații si programari

Bd. Primăverii, nr.39
Sector 1, București