Implantologie Dentară

Implantologia dentară este procesul stomatologic prin care un dinte lipsă ori alterat este înlocuit în manieră protetică. Concret, un dinte fals, compus dintr-un șurub ce îndeplinește rol de rădăcină, peste care este montat un stâlp de legătură, iar mai apoi coroana de culoare albă reprezentând zona vizibilă a implantului, se fixează în os, aspectul final fiind identic cu cel al unui dinte real.

Implantologia dentară este o alternativă permanentă și infinit mai comodă decât protezele dentare mobile, pacientul nesesizând nicio diferență față de dinții săi naturali. Lucrările astfel executate prezintă o stabilitate excelentă și o foarte bună rezistență în timp și au potențialul de a îmbunătăți aspectul general al danturii.

Există mai multe variante de implanturi dentare, ce diferă ca preț și rezistență în funcție de materialul de bază din care sunt confecționate. Din fericire însă, implanturile dentare presupun o investiție unică, costurile de întreținere nefiind cu nimic diferite de cele destinate dinților naturali. În plus, ele se pot adapta până în punctul în care sunt aproape identice dinților originali, fiind chiar proiectate astfel încât să fuzioneze cu maxilarul prin procesul de osteointegrare.

Disconfortul din momentul montării unui implant este foarte similar celui datorat unei extracții dentare și poate fi ameliorat cu ajutorul analgezicelor, la fel ca și în cazul extracțiilor.

Tehnologia de ultimă oră permite realizarea unor implanturi dentare de foarte bună calitate. Ce trebuie avut în vedere însă este ca procedura să fie condusă de medici specializați și să fie realizată la standarde tehnice actualizate.

img

0799 039 039
Informații si programari

Bd. Primăverii, nr.39
Sector 1, București