Implantul dentar: ce alte beneficii mai are in afara de sanatate?

Implantul dentar este unul dintre cele mai solicitate servicii stomatologice din zilele noastre si la Smile Ambassador, suntem fericiti ca putem reda sanatatea si frumusetea zambetului pacientilor nostri. Alegem intotdeauna doar cele mai bune implanturi dentare si cele mai bune materiale, astfel incat sa oferim tratamente calitative, nedureroase si care sa reziste foarte bine in timp. 

In ceea ce priveste implantul dentar, multe persoane considera ca are mai mult rol estetic, mai ales daca vorbim despre implanturi din partea din fata a danturii. Insa, un implant este mai mult decat atat. Implantul dentar imita dintele din toate punctele de vedere si iti vom explica in continuare de ce este atat de important. 

  • Nu permite resorbtia osoasa 

Resorbtia osoasa de la nivelul fetei poate aduce multe neplaceri. In primul rand, vorbim despre impact estetic. Osul mandibular si cel maxilar sustin structura fetei si daca intervine o resorbtie, fata va parea ,,cazuta” si imbatranita. Un implant dentar inserat la timp, nu va permite osului sa se resoarba si astfel chipul isi va pastra tineretea si frumusetea mai mult timp. 

  • Functie estetica 

Bineinteles, trebuie sa mentionam si functia estetica. Chiar daca un implant nu este vizibil, sunt unele situatii in care lipsa lui ar fi observata. Nu va trebui sa iti mai faci griji cand razi sau vorbesti, deoarece implantul imita perfect dintele, indiferent de amplasarea sa. Chiar si un implant plasat in spatele gurii trebuie sa arate frumos si sa imite perfect dintele natural. 

  • Inlocuieste proteza 

Una dintre marile temeri ale unei persoane ce se confrunta cu dinti lipsa este faptul ca va trebui sa poarte proteza dentara totala sau partiala. Din fericire, acest lucru nu mai trebuie sa fie o problema, deoarece implanturile inlocuiesc chiar si protezele totale. Sunt implanturi speciale, de tip All on 4/6 si asa cum le spune si numele, se vor monta cate 4 sau 6 pe fiecare arcada, iar de acestea vor fi atasate doua lucrari ce imita o proteza. Marele avantaj este faptul ca aceste proteze nu vor trebui inlocuite, nu vor exista restrictii alimentare si arata mult mai natural decat o proteza obisnuita. Practic, pacientul va crede ca sunt dintii lui. 

  • Protejeaza dantura 

Stim ca poate fi destul de ciudata aceasta afirmatie, insa iti vom explica imediat. In momentul in care un dinte lipseste, din diverse motive, in scurt timp, ceilalti dinti vor incepe procesul de migrare pentru a acoperi gaura rezultata. Astfel, pe langa resorbtia osoasa importanta ce apare in primul an de cand ai pierdut dintele, te vei mai confrunta si cu dinti care au migrat si pe care ii vei indrepta cu ajutorul unui aparat dentar. Pentru a evita aceste situatii neplacute, iti recomandam sa prioritizezi implantul dentar si sa optezi pentru inserarea sa la un timp cat mai scurt dupa ce ai pierdut dintele sau dupa ce ti-a fost extras. 

Asadar, implantul dentar are numeroase beneficii, nu doar estetice. Daca ai nevoie de un implant dentar Bucuresti, te asteptam cat mai curand la o consultatie la Smile Ambassador! 


Posted in Implant dentar