Fatete dentare sau coroane dentare? Care este diferenta si cand ai nevoie de fiecare tip de lucrare dentara?

Cand vine vorba despre lucrari dentare estetice, multe persoane confunda coroanele dentare cu fatetele dentare. Acestea au roluri diferite si iti vom explica in cele ce urmeaza care este diferenta dintre ele si cand ai nevoie de fiecare tip. In cazul in care te gandesti sa iti imbunatatesti zambetul, te asteptam cat mai curand la Smile Ambassador la o consultatie. Iti vom oferi cel mai bun plan de tratament personalizat. 

Fatetele dentare 

Fatetele dentare sunt cele mai cerute tipuri de lucrari dentare cand vine vorba despre infrumusetare. Din pacate, nu multe persoane se pot bucura de acestea. Fatetele, asa cum le spune si numele, imbraca fata dintelui si schimba total aspectul danturii. Se poate opta pentru o singura feteta, in cazul in care s-a ciobit dintele sau are un aspect nu tocmai frumos ca urmare a unei lucrari pe canal sau pentru mai multe fatete, in functie de preferintele pacientului si recomandarile medicului. 

Fatetele se recomanda in cazul dintilor integri sau in cazul dintilor care nu sunt ciobiti foarte mult, deoarece trebuie sa adere pe suprafata acestora. Fatetele sunt extrem de subtiri si in functie de preferintele tale, pot avea orice culoare iti doresti. Unii pacienti prefera fatetele cu o translucenta creascuta si cu textura, astfel incat dintele natural este imitat pana in cele mai mici detalii, iar alti pacienti isi doresc fatete perfect albe, mult mai opace. Recomandarea noastra este sa alegi intotdeauna un aspect cat mai natural, insa decizia finala iti apartine. 

Asa cum spuneam, pentru fatete este nevoie ca dintii sa fie intregi si sa nu aiba plombe extinse. Acest lucru impiedica aderenta fatetelor. Un alt aspect care reprezinta o contraindicatie pentru fatete dentare este legata de strambarea dintilor sau muscatura incorecta. In cazul acesta, daca iti doresti un zambet frumos, va trebui sa apelezi la coroane dentare. 

Coroanele dentare 

Daca dintii tai sunt strambi si nu vrei sa apelezi la aparat dentar sau daca au lucrari dentare extinse ori sunt prea ciobiti (in urma unui accident sau a unei lovituri spre exemplu), va trebui sa apelezi la coroane dentare. Acestea imbraca total dintele natural, insa trebuie sa stii ca pentru montarea lor, este nevoie de pilirea dintilor. Sunt perfecte pentru persoanele care au dintii destul de degradati si vor sa se bucure de un zambet frumos sau pentru persoanele care nu vor un tratament cu aparat dentar, din diferite motive. 

Coroanele pot fi utilizate si pentru dintii cu plombe extinse, asa ca nu trebuie sa iti faci griji. In plus, dupa ce ti se vor pili dintii, ti se vor pune lucrari provizorii, astfel ca vei putea sa iti desfasori viata in continuare, fara sa stai in casa.  

Spre deosebire de fatete, coroanele sunt folosite si ca inlocuitori ai dintilor, mai ales daca au fost foarte rau afectati de o carie sau daca au avut un traumatism sever. 

Asadar, dupa cum poti observa, coroanele dentare si fatetele sunt doua tratamente total diferite, dar care au acelasi scop: frumusetea zambetului. Te asteptam la Smile Ambassador pentru a stabili ce tratament ti se potriveste cel mai bine!


Posted in Informatii