Lucruri nestiute despre aparatele dentare metalice

Tot mai multe persoane se confrunta cu probleme dentare, cea mai comuna dintre ele fiind dintii strambi sau inghesuiti. La o simpla consultatie, medicul dentist iti poate recomanda o vizita la un specialist ortodont. 

In urma unei consultatii, medicul ortodont poate recomanda mai multe variante de tratamente de corectare a zambetului, care includ aparatele dentare, realizate prin tehnologie computerizata, ce corecteaza anomaliile de aliniere a dintilor in cel mai scurt timp posibil.

La mare cautare este aparatul dentar metalic, o varianta extrem de eficienta si mai putin costisitoare fata de alte modele aparate dentare. Un aparat dentar metalic ofera o multime de avantaje de ordin functional, fiind primul tip de aparat aparut pe piata. Constituite din bracketi metalici, cu arc metalic si elastice colorate sau transparente, acestea sunt realizate din otel inoxidabil de inalta calitate. Aparatele dentare metalice sunt o optiune rentabila si eficienta mai ales in cazul copiilor si adolescentilor.

Care sunt avantajele aparatelor dentare metalice?

Rezistenta

Comparativ cu alte aparate dentare moderne, cele metalice sunt mult mai rezistente. In cazul bracketilor creati din plastic sau ceramica s-ar putea sa fie necesara inlocuirea acestora pe tot parcursul tratamentului. 

Accesibilitate

Din punct de vedere al costului, aparatele dentare metalice raman cea mai accesibila optiune de tratament ortodontic. 

Versatilitate

Spre deosebire de alte aparate dentare, cel realizate din metal sunt indicate in cazul celor mai grave cazuri de dinti nealiniati, distantati sau inghesuiti. 

Varietate

Aparatele dentare metalice sunt 100% personalizabile, elasticele fiind disponibile intr-o gama variata de culori, ceea ce adauga un plus de distractie si varietate in purtare.

Accesoriu la moda

Fiind mai potrivit in cazul copiilor si adolescentilor, accesorizarea cu elasticele colorate este o buna ocazie de asortare cu parul, bijuteriile, hainele si chiar stilul vestimentar. 

La ce varsta este indicat aparatul dentar metalic?

Nu exista limita de varsta in ceea ce priveste purtarea aparatului dentar metalic – si copiii, si adultii il pot purta, iar rezultatele vor fi cu siguranta uimitoare. In ceea ce priveste copiii, se recomanda ca prima vizita la ortodont sa aiba loc in jurul varstei de 7 ani. La adulti, programarea la ortodont ar trebui sa aiba loc ori de cate ori se sesizeaza o problema de masticatie sau vorbire. 

Cat timp trebuie purtat un aparat dentar?

Cei mai multi pacienti sunt speriati de durata necesara pentru ca un tratament ortodontic sa aiba efectul scontat. Tratamentul cu aparatul dentar metalic dureaza intre cateva luni si doi ani, iar durata se poate prelungi in functie de complexitatea cazului.

Cum se realizeaza igiena dentara daca porti aparat dentar?

Igiena dentara este un alt element important in tratamentul ortodontic. Daca in mod normal este necesar periajul dentar de doua ori pe zi, in cazul purtarii aparatului dentar periajul trebuie realizat dupa fiecare masa. La acesta trebuie adaugata folosirea atei dentare speciale, a apei de gura si a dusului bucal. De asemenea, se recomanda evitarea alimentelor tari, precum alune, inghetata, caramel, popcorn, care pot curba sarmele sau pot desface cimentul de sub benzi. 


Posted in Aparat dentar