Visezi la dinti drepti si estetici? Afla tot ce trebuie despre aparatele dentare

Cine nu isi doreste dinti frumosi, estetici, care sa ii faca sa fie in lumina reflectoarelor de fiecare data cand au o discutie cu alte persoane? In zilele noastre, sa te bucuri de un zambet estetic si vorbire corecta este un vis devenit realitate! Cea mai buna solutie la rezolvarea problemelor ce tin de masticatie, vorbire si dinti inghesuiti este cu ajutorul unui aparat dentar.

Tratamentele ortodontice sunt la mare cautare printre pacienti, mai ales ca in zilele noastre exista si modele invizibile, ca cei din jur nici sa nu observe ca porti aparat dentar. Dincolo de avantajele estetice pe care un tratament ortodontic ti le ofera, sa nu uitam ca acestea corecteaza aliniamentul dintilor si muscatura, fapt care se transpune si printr-o sanatate dentara mai buna si o stima de sine mult mai ridicata.

De ce este indicata vizita la ortodont?

Ortodontia este specializarea dentara care se ocupa cu asezarea normala a dintilor pe arcade, cu ajutorul unor tratamente 100% personalizate – stabilite in functie de varsta si necesitatile pacientului. 

Dintii strambi sau inghesuiti nu permit o igiena orala corespunzatoare. Pasta de dinti si ata dentara nu ajunge in profunzimea spatiilor interdentare, iar astfel se pot acumula alimente care pot genera carii dentare sau respiratie urat mirositoare. De cealalta parte, cand dintii sunt strambi si muscatura este incorecta, iar mandibula si articulatiile pot avea de suferit.

Din punct de vedere al avantajelor pe care pacientii le pot obtine dupa un tratament ortodontic se numara: imbunatatirea sanatatii dentare evitarea parodontopatiilor, a cariei, previne uzura smaltului dentar si, in final, obtinerea unui zambet mult mai estetic.

Cine este candidat pentru un aparat dentar?

Ca un pacient sa devina candidat pentru un aparat dentar trebuie sa aiba dintii si gingiile sanatoase. Varsta nu reprezinta un impediment cata vreme dintii sunt sanatosi. Contrar asteptarilor, tratamentul cu aparatul dentar nu este dureros – forta aplicata asupra dintilor este controlata, astfel incat pacientul sa nu simta disconfort.

Ce tipuri de aparate dentare sunt folosite?

Odata cu evolutia stomatologica, si tratamentele cu aparate dentare au evoluat. Pe langa aparatul dentar clasic, cu bracketi metalici, au aparut si modelele invizibile, cum sunt Incognito si Invisalign.

In cazul Invisalign, gutierele sunt transparente, personalizate pentru fiecare etapa a tratamentului. De cealalta parte, Incognito se monteaza pe partea din spate a dintilor, iar bracketii sunt personalizati, dintr-un aliaj de aur, ceea ce sporeste confortul pacientului in timpul purtarii, dar scade semnificativ si riscul aparitiei de reactii alergice.

Indreptarea dintilor la copii

Medicii dentisti recomanda ca orice copil sa viziteze un ortodont in jurul varstei de 6 sau 7 ani. Acesta este momentul in care se poate stabili daca cel mic are nevoie de un aparat dentar pentru copii in cazul in care se observa: respiratie urat mirositoare, interpunerea limbii sau a buzei intre dinti, obiceiul de a roade creioane sau pixuri sau de a suge unul sau mai multe degete.

Indreptarea dinților la adulti

Chiar si adulti pot urma un tratament de indreptare a dintilor, cata vreme nu exista limitare de ordin scheletal (anomalii) pentru care este necesar un tratament ortodontic-chirurgical.

 


Posted in Aparat dentar