Profilaxia dentară

Profilaxia dentară constă într-un set de proceduri stomatologice ce au drept scop prevenirea apariției cariilor și a bolilor parodontale. Intervențiile acestei ramuri stomatologice reprezintă o formă ușoară și foarte accesibilă de tratament.

Profilaxia înlătură eficient depunerile de tartru și placă bacteriană, ce nu pot fi eliminate prin periajul zilnic. Procedura are ca efect reducerea riscului apariției afecțiunilor parodontale și dentare.

Manoperele profilactice sunt variate și se adaptează de către medicul dentist la nevoile fiecărui pacient: de la un simplu control al plăcii bacteriene sau un detartraj și până la proceduri complexe, de chiuretaje parodontale.

Este recomandat ca profilaxia dentară să se realizeze o dată la 6 luni.

Parodontologia

Parodontologia presupune tratarea afecțiunilor gingivale, o problemă dentară frecventă. De cele mai multe ori, afecțiunile gingiilor se reflectă în afecțiuni ale dinților, iar tratamentul lor cât mai precoce este necesar pentru ca acestea să nu ajungă să se agraveze.

De cele mai multe ori, afecțiunile dentare grave sunt cauzate de probleme gingivale. Boala parodontală este o problemă dentară foarte des întâlnită și gravă, putând duce la pierderea dintelui. Cele mai frecvente astfel de afecțiuni sunt gingivita – adică inflamația gingiilor și parodontopatia sau boala parodontală. Este foarte important ca tratamentul lor să fie realizat cât mai devreme, pentru a împiedica apariția complicațiilor.

De foarte multe ori, pacienții nu știu că au o astfel de afecțiune, ei sesizându-i doar efectele, însă un medic stomatolog cu experiență va semnala aceste probleme dacă le sesizează în cadrul unui control de rutină. Din acest motiv, vizitele regulate la stomatolog sunt extrem de importante în procesul de prevenție.

img

0799 039 039
Informații si programari

Bd. Primăverii, nr.39
Sector 1, București