Lucruri pe care trebuie sa le stii despre procedura de sinus lift

Procedura de sinus lift este o interventie chirurgicala care se realizeaza in stomatologie pentru a creste inaltimea osului maxilar in zona sinusurilor. De regula, aceasta procedura poate fi necesara in cazul in care o persoana a pierdut molarii superiori saui a suferit o pierdere osoasa in aceasta zona. Totodata, nu sunt nici putine cazurile in care procedura de, sinus lift este necesara in tratamentele cu implanturile dentare, in situatia in care osul existent nu este suficient pentru a-l sustine.

Ce inseamna mai exact sinus lift si ce categorie de pacienti are nevoie de aceasta procedura?

Intai de toate, trebuie sa mentionam ca exista doua tipuri de sinus lift – intern si extern. In ceea ce priveste procedura de sinus lift intern, osul este crescut inauntrul sinusului, iar in cea externa, osul, in afara acestuia. 

Procedura se efectueaza sub anestezie locala sau generala si consta in deschiderea sinusurilor maxilare, ridicarea membranei sinusului si apoi umplerea spatiului creat cu material, cum ar fi osul propriu sau material sintetic.

Sinus lift este o interventie chirurgicala ce se realizeaza la molarii superiori. In cazul pierderii acestora, osul maxilar incepe sa se deterioreze treptat, dat fiind ca radacinile acestor dinti sustin osul maxilar in zona sinusurilor. In aceasta situatie, sinus lift poate fi necesar pentru a creste inaltimea osului in zona sinusurilor si a permite ulterior plasarea implanturilor dentare.

De asemenea, si persoanele care prezinta o dezvoltare insuficienta a osului maxilar in zona sinusurilor sau care au suferit o pierdere de os in urma unor traumatisme sau afectiuni ale cavitatii orale pot avea nevoie de aceasta procedura. Desi sinus lift este o procedura relativ sigura si cu un grad ridicat de succes, este important sa discuti cu medicul specialist pentru a determina daca aceasta este o optiune potrivita, dar si pentru a afla mai multe despre beneficiile, riscurile si complicatiile acesteia.

Sinus lift intern versus sinus lift extern

Exista doua tipuri principale de proceduri de sinus lift: sinus lift intern si sinus lift extern. Sinus lift intern sau “lift-ul intern al sinusului” se efectueaza prin plasarea unui implant dentar in osul maxilar subtire din zona sinusului, urmat de ridicarea membranei sinusale. Aceasta metoda este mai putin invaziva si necesita o perioada mai scurta de vindecare, insa poate fi utilizata doar in cazul in care osul maxilar este suficient de gros pentru a sustine implantul dentar.

In schimb, sinus lift extern sau “lift-ul extern al sinusului” implica o incizie la nivelul gingiei si o ridicare a acesteia pentru a dezvalui osul maxilar subtire din zona sinusului. Odata ce osul este expus se adauga un material de umplere pentru a-i creste inaltimea. Dupa aceea, se asteapta o perioada de vindecare pentru ca osul sa se integreze inainte de a plasa implanturile dentare. Aceasta procedura este mai invaziva si necesita o perioada mai lunga de vindecare.

Importanta sinus lift in procedura de implant dentar

Sinus lift este o procedura importanta in cazul implanturilor dentare la nivelul maxilarului superior, deoarece este o zona in care osul este adesea prea subtire pentru a le sustine. Atunci cand dintii molari superiori sunt pierduti, osul maxilar din zona sinusului tinde sa se resoarba treptat, iar asta poate duce la o scadere a inaltimii osului maxilar. Iar in aceasta situatie, plasarea implanturilor dentare devine dificila sau chiar imposibila.Sinus lift-ul poate fi efectuat fie inainte de plasarea unui implant dentar Bucuresti, fie in acelasi timp cu acestea, in functie de cazul specific al pacientului si de evaluarea medicului. Desi sinus lift-ul este o procedura chirurgicala complexa, aceasta poate fi efectuata in conditii de siguranta si cu un grad ridicat de succes in mainile unui medic experimentat de la Smile Ambassador.


Posted in Implant dentar