Extractie si implant dentar sau incercarea de a salva dintele?

Foarte multe persoane se tem de stomatolog deoarece au impresia ca in unele situatii, singura solutie este extractia dintilor sau a dintelui afectat de carie sau fracturat. Exista unele cazuri in care nu se mai poate face nimic, dintele fiind extrem de afectat (spre exemplu cand este extrem de slabit, din cauza parodontozei). Nu ne referim la acele situatii astazi, ci la cazurile in care dintele este afectat de carie sau s-a rupt o bucata din el. Ce se poate face pentru a te bucura din nou de o dantura frumoasa si sanatoasa? 

Extractie si implant dentar 

Calea cea mai simpla, insa nu si cea corecta ar fi extractia dintelui si inserarea unui implant dentar. Desigur, acest lucru ar asigura o dantura frumoasa si functionala, insa de ce sa sacrifici un dinte care mai poate fi salvat pentru o cale mai usoara? Nimic nu se poate compara cu radacinile naturale ale dintelui, care pot rezista toata viata. Astfel, daca ti s-a propus extractia si ai unele dubii, poti veni oricand la Smile Ambassador pentru o consultatie in care vom evalua cazul tau si vom hotari daca poate fi salvat dintele sau daca intr-adevar este nevoie de implant dentar. 

Salvarea dintelui 

Trebuie sa stii ca oricat de cariat ar fi un dinte, intotdeauna exista o sansa cat de mica pentru a fi salvat si trebuie sa te bazezi pe aceasta. La Smile Ambassador vom face tot posibilul pentru a pastra radacinile si daca este posibil si o parte din coroana. Coroana dentara poate fi reconstruita cu ajutorul unui pivot si o lucrare proteica realizata din zirconiu sau ceramica (coroana artificiala). 

De cele mai multe ori, va fi nevoie de scoaterea nervului, dar nu trebuie sa iti faci griji. In jurul acestei proceduri s-au tesut numeroase mituri pe care ar trebui sa le uiti. Un dinte devitalizat (fara nerv) este de preferat unui implant dentar. Si contrar miturilor, nu este un ,,dinte mort”: se scoate doar nervul afectat, insa alimentarea dintelui cu sange si nutrienti se realizeaza in continuare. De aceea, este considerat un dinte normal, viu, dar care nu mai are sensibilitatea specifica. Astfel, dintele fara nerv nu va fi supus unui risc suplimentar si nu va trebuie sa iti faci griji ca s-ar putea rupe, decat in cazul unui accident sau daca musti anumite alimente. 

Dupa scoaterea nervului, se va umple spatiul ramas gol si se va incepe reconstructia coroanei cu ajutorul unei plombe, daca este posibil sau cu ajutorul unui pivot si apoi cu o coroana realizata din zirconiu sau ceramica. Astfel, te vei putea bucura de un dinte care arata foarte bine si care va fi extrem de rezistent. 

 

Asadar, daca vrei sa stii ce solutie este cea mai buna pentru dintii tai, te asteptam la o consultatie la Smile Ambassador. Vom discuta cea mai buna optiune de tratament si vei afla daca ai nevoie de un implant dentar Bucuresti


Posted in Implant dentar