Drumul de la parodontoza la implant dentar poate fi evitat

Cand vine vorba despre afectiuni stomatologice, cu siguranta cea mai neplacuta este parodontoza. Aceasta este o boala ireversibila, care cauzeaza pierderea dintilor in cele mai multe dintre cazuri. Parodontoza poate aparea la un singur dinte, mai multi sau poate afecta o intreaga arcada, iar in cazurile grave, toata gura. Parodontoza este o afectiune complexa si are mai multi factori declansatori, insa in majoritatea cazurilor, parodontoza este cauzata de o igiena dentara precara. 

Drumul de la parodontoza la implant dentar 

Cei mai multi pacienti se prezinta la consult abia in momentul in care dintii nu mai pot fi salvati si trebuie extrasi sau cand au inceput sa cada de la sine. Parodontoza slabeste ligamentele si structurile care ancoreaza dintii. De aceea, chiar daca dintele nu a cazut inca, se recomanda extractia pentru ca nu mai poate fi salvat. 

Din fericire, drumul de la parodontoza la implant dentar poate fi evitat. Cum? Pastrand o igiena dentara impecabila, in fiecare zi si mergand la consult de doua ori pe an si ori de cate ori este nevoie (in cazul in care intervine vreo problema). Parodontoza este o boala care evolueaza lent, in cativa ani si care are semne evidente, asa ca poate fi stopata. Trebuie sa stii ca parodontoza este ireversibila, insa simptomele acesteia pot fi stopate daca te prezinti la timp la medicul stomatolog. 

Totusi, daca din anumite motive nu ai ajuns la timp si unul sau mai multi dinti nu pot fi salvati, nu trebuie sa te gandesti ca vei purta proteza toata viata. Medicina a evoluat enorm si din fericire, poti inlocui dintii pierduti cu implanturi dentare. Nu este o solutie ideala, scopul tau este sa nu ajungi in aceasta situatie, insa este mult mai bine decat o proteza partiala sau totala. 

In cazul dintilor extrem de afectati, parodontoza poate fi ,,stopata” doar prin extragerea acestora. Apoi, se vor face interventii pentru a curata alveola dentara si pentru a incuraja tesuturile sa regenereze, astfel incat implantul dentar sa poata fi inserat in siguranta. 

Trebuie sa mai stii si ca daca ai unul sau mai multe implanturi dentare, igiena dentara va trebui sa fie impecabila. Daca se acumuleaza iar tartru, in timp poti ajunge sa pierzi si implantul dentar si vor urma alte operatii, alti bani cheltuiti si frustrari. Cel mai simplu este sa mentii o igiena corecta, sa mergi la medic pentru consult si igienizari si totul va fi bine. 

 

In cazul in care banuiesti ca ai parodontoza sau ai semne clare, te asteptam cat mai curand la o consultatie, pentru a incepe un plan de tratament personalizat. Scopul nostru este sa te ajutam sa iti pastrezi dintii, deoarece nici macar cel mai modern implant nu poate inlocui dintele natural. Asadar, nu uita ca drumul de la parodontoza la implant dentar Bucuresti poate fi evitat cu ajutorul unei igiene dentare corecte si a consultatiilor la timp. 


Posted in Informatii