Ce poti face daca ai aparat dentar invizibil si nu poti face daca ai aparat clasic?

Momentul in care afli ca ai nevoie de un aparat dentar, poate fi destul de coplesitor, mai ales daca nu ai dintii foarte strambi, ci este nevoie doar de corectarea muscaturii. Insa, nu trebuie sa iti faci griji, deoarece la finalul tratamentului poti avea zambetul perfect si de asemenea, medicina dentara a evoluat foarte mult si te poti bucura astazi chiar si de un aparat dentar invizibil. Acesta este mult mai comod si estetic fata de un aparat dentar clasic, iar in continuare iti vom prezenta ce poti face avand un aparat dentar invizibil si nu poti face daca ai un aparat dentar fix. 

Poti manca orice 

Aparatul dentar invizibil iti permite sa mananci orice doresti, avand in vedere ca trebuie sa il dai jos inainte de masa. Bineinteles, ar fi cazul sa eviti sa spargi bomboane sau gheata intre dinti, pentru a-i proteja, dar in rest nu ai restrictii alimentare. Poti lua masa in oras fara probleme si fara sa te gandesti ca nu ai cum sa te speli pe dinti dupa sau ca ti-ai uitat periuta acasa. Aparatul dentar fix este mai putin permisiv, deoarece nu poti manca alimente lipicioase, dure (nuci, alune, seminte) sau alimente care ar putea ramane blocate printre bracketi. 

Il poti da jos cand vrei 

Aparatul dentar invizibil abia se observa, de la o distanta foarte mica, asa ca nu trebuie sa iti faci griji in privinta modului cum arata. Insa, s-ar putea ca în unele situatii sa vrei sa il dai jos pentru a te bucura din plin de eveniment. Spre exemplu, daca te casatoresti, indiferent daca vorbim despre cununia civila sau cea religioasa, daca vrei ca pozele sa iasa perfect, poti da jos aparatul. La fel si daca participi la un anumit eveniment si nu ai cum sa te speli pe dinti dupa ce mananci, poti lasa aparatul acasa pentru cateva ore. In cazul aparatului dentar fix nu este posibil acest lucru. 

Cu amandoua poti zambi 

Indiferent daca ai un aparat dentar fix sau invizibil, nu uita sa zambesti. Chiar daca dintii tai nu sunt perfect aliniati si chiar daca aparatul dentar se vede, zambeste! Oamenii nu sunt deranjati de aparatul dentar, din contra. A devenit un lucru atat de obisnuit sa vedem adulti cu aparat dentar, incat nu mai este nimic neobisnuit. Bucura-te de viata si de fericire fara sa iti ascunzi zambetul, deoarece este cel mai important lucru. 

In cazul in care suspectezi ca ai nevoie de aparat dentar sau stii deja acest lucru, te asteptam cat mai curand la o consultatie. Este important sa incepi tratamentul cat mai curand si sa inlaturi orice teama. De multe ori, durata tratamentului este mai mica decat ti-ai fi imaginat, asa ca nu lasa povestile cunoscutilor sa te sperie si vino cat mai curand la o consultatie! 


Posted in Aparat dentar