Tehnologia evolueaza pe zi ce trece si in fiecare zi asistam la noi descoperiri in orice domeniu, dar mai ales in domeniul medical. Din pacate, nu foarte multi dintre noi suntem inzestrati cu un zambet frumos si sanatos, ci avem anumite probleme pe care doar medicul nostru stomatolog le poate rezolva. Una dintre cele mai intalnite probleme dentare atat la copii, adolescenti, cat si la adulti, sunt dintii strambi, aglomerati sau muscatura incorecta.
Cea mai eficienta metoda de tratament la aceasta ora pentru a avea o dantura aliniata si perfecta din punct de vedere estetic, este aparatul dentar. Pe piata sunt disponibile mai multe modele de aparate dentare, insa noi va vom spune care sunt diferentele intre aceastea si cat costa un aparat dentar. Mai mult decat atat, trebuie sa tineti cont si de sfatul specialistului atunci cand doriti sa alegeti aparatul dentar potrivit.
Pentru ce apelam la ajutorul unui aparat dentar?
Inainte de a afla cat costa un aparat dentar, trebuie sa stim cu ce probleme ne poate ajuta acest tratament ortodontic:
- indreptarea dintilor strambi
- aranjarea dintilor aglomerati
- rezolvarea problemelor de masticatie
Aparat dentar pentru copii
Prima vizita la medicul ortodont cu copiii ar trebui sa fie la varsta de 7 ani. La aceasta varsta, copilul deja are toti dintii permanenti, iar medicul ortodont poate determina daca exista sau nu anumite probleme. In functie de varsta copilului, se va recomanda un aparat dentar care sa fie cat mai comod si usor de purtat.
Aparat dentar pentru adolescenti si adulti
Adolescenta este cel mai bun moment pentru a apela la un aparat dentar. Chiar daca fizic nu suntem dezvoltati in totalitate, dantura noastra este. De aceea, recomandam adolescentilor sa se prezinte la medicul specialist alaturi de parinti cat mai devreme pentru a rezolva problemele. Un aparat dentar destul de solicitat pentru adolescenti este aparatul dentar invizibil invisalign.
Daca esti adult si te gandesti ca acum este momentul sa faci o schimbare, pentru a avea un zambet frumos, atunci trebuie sa apelezi la un aparat dentar. Chiar daca ti se pare ca aparatul dentar este un tratament ortodontic destinat copiilor si adolescentilor, puteti apela cu siguranta si voi. Singura diferenta este timpul de asteptare si purtare a aparatului dentar.
Din ce este alcatuit un aparat dentar?
Un aparat dentar traditional este executat din metal, insa tehnologia a avansat si acum putem apela la aparat dentar cu bracketi din cermica sau microcristale. Bracketii sunt mici suporturi pentru fixarea arcului sau firului ortodontic. Acestia se fixeaza pe fiecare dinte si elasticele care se folosesc pentru a prinde arcul de bracketi pot avea culori diferite.
Arcul sau firul ortodontic este principalul element care ajuta la indreptarea si alinierea dintilor. Aparatul dentar pune presiune asupra dintilor cu ajutorul acestor elemente din care este alcatuit, astfel incat dintii sa fie aliniati intr-o pozitie normala. Mai mult decat atat, pentru a aplica si mai multa presiune, medicul ortodont poate opta pentru mici benzi de cauciuc.
Tipuri de aparat dentar
Daca te confrunti cu una dintre problemele prezentate anterior, atunci trebuie sa tii cont de sfaturile medicului ortodont. De aceea, trebuie sa apelezi neaparat la o consultatie inainte de a alege exact ce tip de aparat dentar ti se potriveste.
- Aparat dentar metalic: denumit si aparat dentar traditional, acesta este cea mai veche si eficienta metoda pentru tratamentul malocluziilor. Acesta este facut din metal si are in componenta bracketi (mici suporturi care se ataseaza pe suprafata dintelui), arc ortodontic si elastice ce pot fi colorate
- Aparat dentar ceramic: Acest aparat dentar are bracketi din ceramica colorata in functie de preferintele fiecaruia dintre noi.
- Aparat dentar safir: Avand braketii facuti din monocristale translucide, slefuite la temperaturi ridicate acest aparat dentar are o culoare asemanatoare cu cea a dintilor.
- Aparat dentar invizibil: Ceea ce face acest aparat dentar sa fie special, este faptul ca nu are bracketi. Acest tip de aparat dentar vine sub forma unei serii de mai multe gutiere transparente, astfel incat nimeni sa nu poata realiza faptul ca tu porti aparat dentar. Invasalign sau Spark este usor de intretinut, insa trebuie dat jos atunci cand te speli pe dinti si mananci.
Daca te gandesti cat costa un aparat dentar, trebuie sa ai in vedere modelul pe care ti-l doresti sau cel care ti se potriveste. In functie de caracteristici si material, acesta poate sa fie mai scump sau mai ieftin.
La Smile Ambassador gasesti aparatul dentar de care ai nevoie si medicii specialisti potriviti care iti vor fi alaturi pe tot parcursul tratamentului. Indiferent de problema, noi iti suntem alaturi!
Poate prețul să influențeze alegerea aparatului dentar? - News24.ro
[…] s-au oprit din aplicare întregului proces când au aflat prețul unui aparat dentar. Ei bine, cat costa un aparat dentar, dar și ce elemente compun prețul lui, vei afla citind acest articol. Clinica stomatologica […]