Abordarea multidisciplinara a problemelor dentare este un atuu al clinicilor stomatologice?

Odata cu evolutia tehnologica s-au pus bazele medicinii moderne si a unei plenitudini de specializari si subspecializari in diferite arii medicale. In mode evident, nici stomatologia nu face exceptie, abordarea multidisciplinara a cazurilor dentare fiind cheia succesului catre tratamente sigure, eficiente si confortabile pentru pacienti.

Revenind la domeniul dentar, abordarea multidisciplinara nu este doar necesara, ci reprezinta un atuu major pentru clinicile stomatologice care isi propun ca pacientii lor sa isi recapete functionalitatea dentara si increderea in puterea unui zambet sanatos.

Multidisciplinaritatea: Ce inseamna si care este relevanta ei?

Abordarea multidisciplinara este un concept care implica cooperarea dintre mai multe discipline sau specializari pentru a rezolva o problema sau a atinge un obiectiv comun. In cazul stomatologiei, aceasta implica colaborarea stransa intre ortodonti, endodonti, parodontologi, chirurgi orali si maxilo-faciali etc. pentru a-i oferi pacientului cea mai buna solutie la problema pe care o are.

Relevanta abordarii multidisciplinare in stomatologie vine din complexitatea problemelor dentare cu care se pot confrunta pacientii in zilele noastre. Spre exemplu, o simpla carie poate ascunde o multime de alte probleme, de la cele parodontale, pana la cele de ordin ortodontic sau endodontic. A aborda astfel de probleme in mod izolat poate duce la rezultate suboptimale si la necesitatea unor interventii ulterioare.

Beneficiile abordarii multidisciplinare in stomatologie

O clinica stomatologica Bucuresti ale caror servicii se concentreaza pe servicii de calitate, investitia constanta in tehnologie si trainingurile medicilor poate transforma abordarea multidisciplinara a cazurilor intr-un atuu care sa ii detaseze de competitia de pe piata de servicii medicale.

Iata cateva dintre beneficiile pe care pacientii le obtin atunci cand aleg o astfel de clinica:

Tratamente integrate

Abordarea multidisciplinara a clinicii faciliteaza dezvoltarea de tratamente dentare moderne, integrate, in care toate aspectele sanatatii orale ale pacientului sunt luate in considerare. Astfel, fiecare pacient beneficiaza de o evaluare comprehensiva a starii de sanatate dentara si de un plan de tratament bine coordonat, care se adreseaza tuturor problemelor identificate.

Optimizarea rezultatelor tratamentului

Cooperarea dintre specialistii in stomatologie duce la optimizarea rezultatelor tratamentului. De exemplu, in cazul unui pacient cu probleme parodontale si ortodontice, un plan de tratament coordonat intre parodontolog si ortodont ii poate asigura acestuia un rezultat mai bun decat daca fiecare problema ar fi abordata separat.

Prevenirea problemelor viitoare

Abordarea multidisciplinara nu este utila doar in rezolvarea problemelor existente, ci si in preventie. Evaluarea comprehensiva poate identifica problemele inca din faza incipiente, care pot fi tratate rapid si mai ieftin, inainte ca acestea sa aiba nevoie de tratamente complexe si costisitoare.

Pacientii cu diabet se pot bucura de tratamente dentare complexe in deplina siguranta?

Diabetul este o boala sistemica care poate avea implicatii semnificative asupra sanatatii orale, dar este important de stiut ca acestia pot beneficia de tratamente dentare complexe in cadrul unei clinici stomatologice care adopta o abordare multidisciplinara. 

Printre problemele dentare comune diabetului se numara boala parodontala, carii, xerostomie (gura uscata), infectii fungice orale si vindecarea lenta a ulceratiilor. O clinica stomatologica cu abordare multidisciplinara, asa cum este Smile Ambassador, le poate oferi pacientilor cu diabet o ingrijire integrata, care ia in considerare atat problemele dentare, cat si controlul diabetului. Nu de putine ori specialistii din clinica noastra colaboreaza cu medicul endocrinolog si diabetolog, astfel incat pacientul sa isi poata rezolva problemele dentare in deplina siguranta.


Posted in Informatii